Winkelen via social media in opmars

Dated Tuesday February 14, 2012

Tags: marketing, social media, website

Volgens een studie van Digitas is het winkelen via social media in opmars. Winkelen via social media betekend dat aankopen worden gedaan via Facebook widgets of Twitter aanbevelingen. De grootste hindernis voor het winkelen via social media is het vertrouwen. Vooral het vertrouwen in de virtuele munteenheden is laag. Zo worden er liever geen aankopen gedaan met Facebook credits.

Ook mobile winkelen neemt toe

Naast social media is ook mobile een belangrijk onderdeel geworden van online winkelen. Dit hangt nauw samen met de opkomst van social media winkelen, aangezien social media meer op smartphones dan op pc's wordt gelezen.

Niet verrassend is de conclusie dat voor zowel het social media winkelen en mobile het voornamelijk aanslaat bij de jongere generaties. Hieronder het onderzoek uiteengezet in een infographic.

terugvorigeoverzichtvolgende