Why your visitors don't become customers

Dated Monday June 4, 2012

Tags: marketing, seo

Waarom worden mijn bezoekers geen klanten?

You've create your website with a purpose. You might want to sell products online, advertise your services or gain memebers for your church. Whatever the goal, these is always one page that turns visitors into "customers". This could be the "thank you for subscirbing" page or the confirmation page in your webshop. The added value of your website is simply the number of times that page is reached by your visitors. If  that number does not meet expectations, it's time to start exploring the reasons why:

Usabiltiy

To see if the problem is in the usibilty you look at the percentage of visitors that become customers. If this percentage is below 1% the website or webshop is not doing its job. Go through the process the visitor has to go through to become a visitor. Is there a step to complicated? Is there a step where you can get distracted? Are the forms to long? Start simplifying the process. Improve the usability!

The most obvious elements to focus on are forms. They should be short, simple and don't ask questions that don't need to be asked. Go over each form and each question. Is the question essential for the process? If not, leave it out.

The important pages

In the following paragraph we asume the website you run uses Google Analytics as statitics program:

The first step of identifying the most important pages of your website is to look for Top Content in Google Analytics:

Now visit each of these top pages. How easy and

Het conversiepad

Het conversiepad is de volgorde van pagina's die de bezoeker moet doorlopen om bij de betaalpagina te komen. Omdat op deze pagina de bezoeker wordt geconverteerd naar een klant, wordt dit het conversiepad genoemd.

Open nu op je website eens de meest bezochte pagina's die je hebt gevonden in de vorige stap. Controleer daar nu eens de volgende punten:

  • Hoe eenvoudig is het voor een gebruiker om het pad naar de betaal- of contactpagina te vinden?
  • Hoe duidelijk is de eerste stap naar de betaal- of contactpagina te vinden?
  • Zijn alle handelingen duidelijk?
  • Zijn de knoppen en de links makkelijk te vinden?
  • Is het nut van elke stap duidelijk?
  • Raakt de bezoeker niet verdwaald?
  • Is het tekstgebruik eenvoudig en helder? (indien mogelijk: vermijd jargon)
  • Is het niet te veel moeite om bij de laatste stap te komen?

Ben je bezig met het opzetten van een nieuwe site? Neem bovenstaande vragen dan mee vanaf het eerste ontwerp! Gebruiksvriendelijkheid is eenvoudiger vanaf de start in te bouwen, dan achteraf.

Het conversiepad perfectioneren

Met behulp van bovenstaande punten zijn er vaak al een hoop punten die verbeterd kunnen worden. Zeker als je samen met verschillende anderen je website doorloopt. Wat jij makkelijk of duidelijk vindt, hoeft namelijk niet zo te zijn voor een ander.

Er is echter een grens tot waar je je website zelf kan verbeteren. Er komt een moment dat je moet gaan meten wat de gevolgen van je aanpassingen zijn. En hier op sturen. Gelukkig biedt Google Analytics hier gratis hulpmiddelen voor.

terugvorigeoverzichtvolgende