Pijnlijke SEO missers die je beter kan vermijden

Dated Tuesday May 15, 2012

Tags: seo

Pijnlijke SEO missers die je beter kan vermijden

CMS-en bieden websitebeheerders steeds meer mogeljkheden om de SEO zelf uit te voeren. En alhoewel de taken (zoals het maken van custom url's) eenvoudig uit te voeren zijn, heeft het kiezen van de juiste strategie vaak wat meer ervaring nodig. Enkele valkuilen om te vermijden:

Optimaliseren voor de verkeerde woorden

Je optimaliseerd je website altijd voor een set zoekwoorden. Bekijk per zoekwoord eens welke websites in de top 10 voorkomen. Bedenk dan hoe realistisch het is om op die zoekwoorden hoog in Google te komen. Kan jij op tegen de 10 grootste concurenten of is een pas op plaats nodig? Het is beter goed te scoren op een minder populair zoekwoord dan op de vijftigste plaats te blijven hangen bij een populair zoekwoord.

Verkeerd gebruik van de paginatitel

De paginatitel is, naast de url, één van de meest krachtigste middelen voor korte termijn SEO. Mits juist ingezet. De titel van de pagina is hetzelfde als de titel van een boek: het geeft aan waar de inhoud over gaat. Bedenk dus voor iedere pagina de juiste titel en gooi niet in alle titels dezelfde woorden.

Te weinig inhoud

Zoekmachines doorlopen de inhoud van je website. Als er niet genoeg inhoud is, zijn zoekmachines snel klaar. Zorg dus dat er voldoende geoptimaliseerde inhoud op de website staat. Plaats regelmatig nieuwsberichten of houdt een weblog bij. Zorg dat  de inhoud aansluit op de zoekwoorden waar je de website op optimaliseerd.

   submit to reddit     

create a mobile website online

Did you know that next to writing blogs we also offer an online tool to create mobile websites online?

Try it now: design your own mobile website

Mobile 24/7 is een online platform van Content Power